AMS_logo-lockup_black.png

Volg ons op Social Media

Blog

Disruptival – The Conference, 8/02/2018

6 Mar 2018

 

Het zit erop. Of toch voor eventjes. Want Disruptival – The Conference gisterenavond heeft behoorlijk veel stof doen opwaaien: stof tot nadenken, stof tot discussiëren en vooral stof tot doén. 
 

  • Volgens Peter Torreele, voormalig directeur van World Economic Forum en nu CEO van 3RT Labs, heb je voor innovatie geen intelligentie nodig, maar in de eerste plaats een ferme brok nieuwsgierigheid. Rondkijken, en vooral over de muren van je sector kijken, daar gaat het om. Zo is hij er met zijn bedrijf in geslaagd om hardhout te produceren in 7 dagen, waar de bomen in de natuur er 150 jaar over doen.

  • Techno-futuroloog Christian Kromme gaf dan weer mee dat we van ‘ego’ naar ‘eco’ moeten. Bedrijven die alleen maar winst willen maken voor zichzelf, zullen het moeten afleggen tegen slimme communities: mensen die problemen in de wereld willen oplossen en daar ook in slagen, samen. Technologie kan ons daarbij helpen. Omarmen dus, die technologie, maar zonder zélf technologie te worden. Dat is zijn doordenker.

  • La vie est belle, Smappee en Televic, stuk voor stuk West-Vlaamse bedrijven, hebben die denkoefening al gemaakt en maken die nog steeds. Ook zij gaven stof voor discussie mee. Zoals loslaten: ideeën moet je op een bepaald moment uit handen durven geven, zodat ze echt kunnen groeien. Of experimenteren, nog zo een: geen schrik hebben om je mensen tijd te geven om aan nieuwe technologieën of concepten te werken. Zelfs al komen de ideeën niet op de markt in de eerste vijf jaar of verdwijnen ze in de vuilbak: dit leerproces kan je achteraf sowieso veel tijd besparen. En leidinggevenden moeten in de eerste plaats zaken mogelijk maken, mensen samenbrengen om tot oplossingen of ideeën te komen. Alleen op die manier krijg je intern én extern dingen in beweging. 

 

Nog veel meer stof vind je terug in het volledige verslag. En als je die stof in de praktijk wil omzetten (want daar gaat het uiteindelijk om): het team van Exponential Academy denkt en doet altijd graag mee. Disruptie kan je zien als een verwoestende tsunami of als een golf van kansen waarop je mee kan surfen. Wij verkiezen alvast surfen…

 

Download het volledige verslag

 

Disruptival – The Conference was een onderdeel van de eerste editie van WestTech, het tweedaagse inspiratie-event van de POM West-Vlaanderen gekoppeld aan de MNE-beurs op 7 en 8 februari in Kortrijk Xpo. Tijdens deze tweedaagse kon u o.a. terecht in de POM Smart Tech Box waar verschillende West-Vlaamse kennisinstellingen hun samenwerking met de industrie via technologische demo’s toonden. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Populair

Please reload

Boeken

Please reload

Agenda

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload